The Banshees of Inisherin

 

The Banshees of Inisherin 








2022’de festivalde izleyen herkesin çok beğendiği ve önerdiği bir filmdi. 
1 Şubat’ta basın gösteriminde izlemiştik.                                                

Yılın en iyi filmlerinden biri olarak değerlendirilen The Banshees of Inisherin, Dünya prömiyerini Venedik Film Festivalinde yapmıştı. 
Ben filmi çok beğendim kısaca filmden ve düşüncelerimden bahsedeceğim ama filmin hissettirdiği duyguları sözlerle anlatabileceğimi düşünmüyorum. 
Colm’un “Artık seni sevmiyorum.” dediği zamanki yüz ifadesi o an ve film boyunca devam ediyor eden duyguları deneyimlemenizi öneririm. Duygularımı toparladıktan sonra filmi tekrar izleyeceğim. 







🎬 Film 1923’te İrlanda iç savaşı sırasında kendi halinde insanların monoton bir hayat sürdüğü, herkesin birbirini tanıdığı küçük bir adada geçiyor. İrlanda adasında yaşayan iki arkadaşın hayatına odaklanıyor. 

Hikaye iki arkadaştan birinin dostluklarını aniden bitirmeye karar vermesiyle başlıyor. Nedenini bilmediğimiz bu olay ikili arasında çatışmaya sebep oluyor. Padraic, Colm’un neden ilişkilerini bir anda bitirdiğini bir türlü anlayamıyor ve bu konunun üzerine çok düşüyor. 

Padraic, bekar kız kardeşi Siobhan ile birlikte yaşıyordu. Siobhan karakteri üzerinde o dönemde kendini eğitmeye çalışan okuyan ve çalışmak isteyen bekar bir kadının yaşadığı zorluklara da değinmeyi es geçmemişler. 

Padraic, genel olarak sıkıcı, kendi ve hayattan büyük beklentileri olmayan eğitim düzeyi düşük sıradan kesimi temsil ediyor. 

Colm’un bir anda arkadaşlıklarını bitirmesiyle sarsılıyor ve ne yapacağını bilemiyor. 

Colm İrlanda iç Savaşını verdiği depresif ruh haliyle Kerry Condon kendiyle daha büyük bir savaşa giriyor. Ömrünü boşa geçirdiğini, yaşadığı dünyada kendisinden hiçbir iz bırakmadığı düşüncesiyle kendini müziğe verip besteler yapmaya çalışıyor aynı zamanda da dostlukları neden bittiğini bir türlü anlamıyorum Padraic ile ilgilenmek zorunda kalıyor. Filmde karakterlerin yaşadığı iç bunalım ve kendiyle -aynı zamanda birbirleri ile- olan savaş çok güzel işlenmiş. Dönemsel olarak da savaşın filmdeki en iyi metaforlardan bir olduğunu söyleyebiliriz. 

detaylı yorumum 👉🏻 @bidolusinema 



📚 #sherlock_kizi 

#TheBansheesofInisherin 

Yorumlar

Popüler Yazılar

Bir Sonraki Hayatımız | Kitap Yorumu

The Originals | Dizi Yorumu

Kitap Yorumu / Birimiz Yalan Söylüyor